Informatie voor scholen over de overblijf


Steeds meer scholen laten de overblijf verzorgen door een daartoe gespecialiseerde organisatie. Omdat dit praktischer is of omdat de kwaliteit van de opvang erop vooruitgaat.

EEN GOEDE PARTNER

Het organiseren van de overblijf door school zelf vraagt veel tijd en energie van leerkrachten en vrijwilligers. Naast de organisatie en de administratieve- en financiële afhandeling zijn er vaak ook nog andere obstakels.

Er zijn te weinig overblijfouders beschikbaar, de vrijwilligersvergoedingen worden te hoog en de overblijf vergt teveel aandacht van de schooldirectie. Daarom wordt een goede partner voor de organisatie van de overblijf voor basisscholen steeds belangrijker.

Herkent u deze hindernissen en vindt u het als schooldirectie of basisschoolbestuur, moeilijk om een professionele invulling te geven aan de overblijf ?

Kiest u dan voor een professionele en ervaren partner: Stichting De Overblijf.

OPTIMALE AFSTEMMING

Omdat elke basisschool andere wensen heeft op het gebied van overblijven is de overblijf maatwerk. Stichting De Overblijf adviseert en bespreekt samen met het schoolbestuur hoe de overblijf het best kan worden ingevuld.

Het beleid van de school wordt volledig afgestemd op de overblijf zodat dezelfde normen en waarden worden gehanteerd. Uiteraard wordt er rekening gehouden met het feit dat de overblijf vrije tijd is en dat de kinderen deze op hun eigen manier mogen invullen.

Stichting De Overblijf heeft zich, als één van de grotere aanbieders in Barendrecht, gespecialiseerd in de volledige organisatie van de overblijf en beschikt over de juiste kennis en middelen. De vrijwilligers worden door Stichting De Overblijf opgeleid en getraind. Zij volgen minimaal de cursus overblijfkracht en EHBO aan kinderen.

Op deze site treft u informatie over de organisatie, de visie en de doelstellingen van Stichting De Overblijf en vindt u een overzicht van de scholen waar Stichting De Overblijf de overblijf verzorgt.

Interesse gekregen? Neem geheel vrijblijvend contact op.

DE OVERBLIJF

Bij Stichting De Overblijf kan een kind gebruikmaken van de overblijf op basis van een abonnement of incidentele opvang.

SAMENWERKING

Stichting De Overblijf zorgt per school voor een optimale afstemming tussen de school en de overblijf.

COORDINATOREN

De coördinator is tijdens de overblijf altijd aanwezig. U kunt hier haar naam en telefoonnummer vinden.

GEZONDE VOEDING

Wij vinden gezonde voeding belangrijk en adviseren ouders een gezond gevulde broodtrommel mee te geven.

Laatste nieuws


tussenschoolseopvang-Barendrecht-balk_onder

Contacteer ons


  captcha

  Stichting De Overblijf

  Postbus 30 • 2990 AA Barendrecht
  K.v.K nr: 63656914

  Contact / Facebook

  info@deOverblijf.nl

  0180 844 404 • 06  336 97 150
  Like en volg ons op Facebook

  Wij zijn ‘vrienden van De Voedselbank Barendrecht’

  Styling Reset settings
  Demo Site
  Layout Style
  Colors
  • Base 1
  • Base 2
  • BG color
  Background
  Fonts (630+ fonts available in admin panel)