Werken in de kinderopvang bij de overblijf


Stichting De Overblijf verzorgt de overblijf op diverse basisscholen in de regio Barendrecht en is steeds op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om de kinderen een leuke overblijf te bezorgen.

DE FUNCTIE

In deze leuke functie ben je samen met je collega-vrijwilligers verantwoordelijk voor de kinderen die gebruikmaken van de overblijf. Je houdt toezicht en zorgt voor het welzijn van de kinderen binnen de door Stichting De Overblijf gestelde richtlijnen.

Je controleert de aanwezigheid van de kinderen en begeleidt ze bij het binnen en buiten spelen. Ook zorg je ervoor dat de kinderen voor en na de overblijf worden opgehaald en weggebracht. Daarnaast ruim je samen met de kinderen de speelmaterialen op en maak je de overblijfruimte weer netjes. Tot slot is er een heldere overdracht van en naar de leerkracht, coördinator en collega-overblijfkrachten.

Alle werkzaamheden tijdens De Overblijf vinden plaats onder de eindverantwoording van de coördinator.

AANBOD

Wat heeft Stichting De Overblijf jou te bieden?

Allereerst kom je te werken in een gezellig team. Per overblijf dag wordt een vergoeding betaald. De hoogte hiervan hangt af van de tijdsduur van de overblijf op de school waar je overblijfkracht wordt (maximaal € 5,50 per uur). De maximale vrijwilligersvergoeding die belastingvrij mag worden betaald is € 210,00 per maand en           € 2.100,00 per jaar.

Naast de vergoeding is er de mogelijkheid tot het volgen van (door Stichting De Overblijf betaalde) cursussen die verband houden met de overblijf.

EISEN

Stichting De Overblijf stelt wel een aantal eisen aan de vrijwilligers die verantwoordelijk zijn voor een veilige en georganiseerde overblijf.

Een vrijwilliger moet bij voorkeur minimaal 1 overblijf dag per week beschikbaar zijn, affiniteit hebben met kinderen en bereid zijn (door Stichting De Overblijf betaalde) cursussen te volgen. Daarnaast moet een overblijfkracht de Nederlandse taal beheersen en geen probleem hebben met het bijwonen van overleg waar je onbetaald wordt verwacht.

Tot slot vraagt Stichting De Overblijf vrijwilligers die daadkrachtig, flexibel en enthousiast zijn.

DE OVERBLIJF

Bij Stichting De Overblijf kan een kind gebruikmaken van de overblijf op basis van een abonnement of incidentele opvang.

SAMENWERKING

Stichting De Overblijf zorgt per school voor een optimale afstemming tussen de school en de overblijf.

COORDINATOREN

De coördinator is tijdens de overblijf altijd aanwezig. U kunt hier haar naam en telefoonnummer vinden.

GEZONDE VOEDING

Wij vinden gezonde voeding belangrijk en adviseren ouders een gezond gevulde broodtrommel mee te geven.

Laatste nieuws


tussenschoolseopvang-Barendrecht-balk_onder

Contacteer ons


  captcha

  Stichting De Overblijf

  Postbus 30 • 2990 AA Barendrecht
  K.v.K nr: 63656914

  Contact / Facebook

  info@deOverblijf.nl

  0180 844 404 • 06  336 97 150
  Like en volg ons op Facebook

  Wij zijn ‘vrienden van De Voedselbank Barendrecht’

  Styling Reset settings
  Demo Site
  Layout Style
  Colors
  • Base 1
  • Base 2
  • BG color
  Background
  Fonts (630+ fonts available in admin panel)